Phuket
  

Bangkok Kvarter

Bang Tao

I Bangkok finns många sevärda och intresseväckande områden. Kungliga palatset, ”Smaragdbuddans tempel”, ”Den vilande buddans tempel” två universitet och en mängd ministerier återfinns i Bangkoks gamla citykärna. Du kan också ta båten över floden härifrån för att se Gryningstemplet. Det är i den sydvästra delen av staden som Chinatown är beläget och själva pulsådern utgörs av den ständigt myllrande Yaowarat-gatan

Siam

Det största och populäraste butiksdistriktet i Bangkok är Siam, som sträcker sig från Pratunam förbi World Trade Center med dess tillhörande varuhuskomplex med ett stort antal butiker, biografer, varuhus, restauranger osv, och Ratchdamri Arcade tvärs över gatan. Det största och mest kända varuhuset är Maboonkrong, som ligger i områdets andra ände, Siam square, där det är fullt med modehus, butiker, hotell och biografer.

Sukhumwit

Sukhumwit är en gata som är ett välkänt turiststråk, där första biten på gatan fram till Soi 21 (Asoke) har en mängd souvenirstånd, guldsmedaffärer, lädervaror, skrädderier, biluthyrningsfirmor och mycket annat. Phetburi Road ligger norr om Sukhumwit och är dagtid en rätt trist gata, där trafiken kryllar. Men på natten händer det något och gatan förvandlas med hjälp av blinkande ljus i neonfärger till en disco-gata med en mängd nöjespalats så som diskotek, barer, restauranger och nattklubbar. Prisvariationerna är väldigt stora, vilket gör det lämpligt att fråga innan.

Silom

Silom är ett område som förvandlats från risfält till Bangkoks och landets viktigaste affärs-och-finans-centrum under en period på ett drygt halvsekel. Pararellt med Suriwong är dessa två gator, från början till slut, fyllda med storskaliga skyskrapor med banker, finansbolag, försäkringsbolag, flygbolag, hotells, butiksarkader, exportföretag och varuhus. Givetvis har rum getts åt nöjesindustrin med sina restauranger, nattklubbar och barer.

Patpong

Phuket Go Go BarerKvarteret är två mindre gator som går mellan Silom och Suriwong. Här finns barer och diskotek med olika former av underhållning och ses som Thailands största turistfälla.

Bang Lamphu

Bang Lamphu heter ett område med få utländska kunder. Men detta fram till ganska nyligen, då turister upptäckt att man kan handla billiga varor och kläder om man prutar. Det finns en gata vid namn Kao San road, där man kan hitta logi till billigt pris.

 

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum