Phuket
  

Bangkok Tempel

Bang Tao

Det skulle bli en hemskt lång lista om man skulle skriva och berätta om Bangkoks samtliga tempel. De är nämligen så många som 3000 stycken så därför väljer vi här ut några av de mest berömda.

Wat Phra Kaeo1782 blev Bangkok huvudstad och strax efter det byggdes Wat Phra Kaeo, som ligger inom samma område som det kungliga palatset. Templet består av en hel grupp med byggnader som är dekorerade med bladguld, målat och glaserat tegel och spegelinläggningar. Vakter runt templet är statyer av mytologiska figurer som Kinnaris och Yakshas, med flera. Thailands heligaste kultföremål, den smaragdfärgade Buddhan, förvaras på den södra delen av området. Den har tre prydda kostymer, en för var årstid, som byts vid föreskriven tidpunkt.

Wat Pho

Wat PhoDet finns också en Buddha som går under det kända namnet som den vilande Buddhan och har ett eget tempel, Wat Pho, som är Bangkoks äldsta och största. Det är berömt världen över och daterar sig från 1500-talet, men blev ombyggt och förstorat 1789 av Kung Rama I. Den vilande Buddhan ligger som en enorm staty, 46 meter lång, i vitt och bladguld. På statyns fotsulor finns inläggningar av pärlemor som symboliserar Buddhas 108 lyckobringande tecken. Detta tempel kallas också Thailands första universitet.

Wat Traimit

Wat Traimit är den gyllene Buddhans tempel och ligger nära Hualamphongs järnvägsstation. Statyn av den gyllene Buddhan gör templet känt och väger 5,5 ton till sina 3 meter i höjd och är gjord av solitt guld. Statyn var ursprungligen täckt av gips för att dölja dess rättmätiga värde för fiender som invaderade landet.

Wat Arun

Wat Arun ligger på den västra stranden av Chao Phraya-floden och den viktigaste helgedomen i templet är en 79 meter hög pagoda, som glaserats med keramik och ornament.


Wat Suthat

Det tog 27 år att bygga Wat Suthat, Stora gungan. Detta tempel ligger på Bamrung Muang Road och är mest berömt för sina vackra muralmålningar i huvudbyggnaden som daterar sig från Kung Rama III’s regeringsperiod. Framför templet finner man den jättelika gungan.


Wat Sa Ket

Det gyllene berget, Wat Sa Ket, påbörjade sitt uppförande under Kung Rama I’s regeringsperiod. Dess gyllene Chedi, är templet mest känt för eftersom det härbärgerar reliker av Buddha.


Wat Indravihan

Wat Indravihan är ett tempel beläget i Bakgkhunphrom på Wisutkrasat Road och är välkänt på grund av en jättelik staty av en stående Buddha. Den kallas Buddhasiariyametriya och är över 30 meter hög

Wat Benchamabophit

wat benchamabophitMarmortemplet Wat Benchamabophit ligger nära Chitlada Palace och uppfördes år 1899 som en källa för framtida Thailändares religiösa arv. Templets främsta helgedom skulle härbergera den högt ärade och vördade Buddha-statyn Phra Buddha Shinaraja som fanns i provinsen Phitsanulok, 30 mil norr om Bangkok. Buddhastatyn var Phitsanulok-folkets största inspirationskälla och de ville inte skiljas från den. Templet är helt byggt i vit marmor från Cararra i Italien, världens finaste marmor och det är ett vackert exempel på modern thailändsk arkitektur.

 

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum