Phuket
  

Bangkok Museer

Bang Tao

Thailands konsthistoria lär man sig bäst genom ett besök på sydostasiens största museum, Bangkoks Nationalmuseum.Bangkok nationalmuseum Det grundades år 1874 av kung Rama V och är unrymt i Wang Na-palatset som varit hem åt Kung Rama II, en gång i tiden. Det återfinns inom stora Kungliga palatsets område och museets samlingar täcker Thailands historia under Sukhothai, Ayutthaya, Thonburi och Rattanakosin-perioderna. Två moderna, större byggnader innehåller merparten av de pre-thailändska samlingarna, skulpturer och föremål från övriga Asien. I södra flygeln finns ett av de viktigaste föremålen, en av de tidigast kända avbilderna av Buddha från Gandhara, Indien. Den bör tydliga spår av influenser från klassisk grekisk skulpturkonst.

Thailändska Riksbankens museum

Ett museum gemensamt uppfört av Konsdepartementet, Finansdepartementet, Nationalmuseet och Thailands myntförbund är Thailändska Riksbankens museum som ligger inom Bangkhunphroms kungliga palatsområde. Det innehåller betalningsmedel sen förhistorisk tid till i dag och är uppdelat i olika sektioner, till exempel thailändska mynt och sedlar, pre-Thailand, Pot Duang-mynt, Thongthra-rummet med mera.Suan Pakkad

På Sri Aytthaya ligger Suan Pakkad, nära korsningen av Phaya Thai. En gång var det residens åt prins Chumbhotbongse av Nagor Svarga, en av Thailands främsta konstsamlare. I palatsområdets vackra trädgård finns fem byggnader som innehåller en stor samling antikviteter och konst från Asien. Det finns dessutom en samling av snäckor i en av byggnaderna och mineraler i kristallform. Även målad keramik från Baan Chiang.

Viman Mek

Ett palats i tre våningar, byggt 1868 som sommarhus på ön Koh Si Chang, är Viman Mek som betyder ”i himlen bland molnen”. Det är världens största byggnad i gyllenteak och byggdes år 1901 som kunglig residens åt kung Chulalongkorn, Rama V. År 1901 flyttades det till Dusit-hallen och blev av uppenbara skäl snart Kung Rama V’s favoritbostad och användes som kungligt residens 1902-1906. Vimanmek År 1935 stängdes Viman Mek och förblev således stängt tills det återuppstod som museum år 1982, grundat för den nuvarande drottning Sirikit, för att fira Bangkoks 200-åriga födelsedag. Viman Mek byggdes med sin västerländska stil, på traditionellt thailändskt sätt i gyllenteak och utan en enda spik. Det är med inte mindre än sina 81 rum en förnämlig arkitektonisk juvel. 

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum