Phuket
 


 

 

Thai Religion

Bang Tao

I Thailand har 95 procent av invånarna buddismen som religion. Där finns även 3,8 procent muslimer, 0,5 procent kristna och 0,1 procent hinduer. Övriga religioner består av 0,6 procent invånare.

Buddha

-

Thai -EkonomiBuddismens skapare kallas ofta Buddha, med det korrekta namnet Siddharta Gautama, som troligen föddes 563 f. Kr i ett litet, nordindiskt rike. Hans lära innefattar kort sammanfattat att ge levnadsråd till människor. Det finns inom buddismen fyra ädla sanningar man som troföljare ska stå för, de är Sanningen om lidandet, Sanningen om lidandets uppkomst, Sanningen om lidandets slut och Sanningen om vägen mot lidandets slut. Det livssätt som enligt buddisterna släcker källan till allt lidande kallas Den åttafaldiga vägen som ska leda fram till Nirvana efter människans död. Det är tre dygder man ska följa för att nå högra karma och återfödas till något värdigt. Men även om buddister följer detta leverne, menade Buddha aldrig att det var säkert att man ens kunde återfödas.

Islam

-

Thai -EkonomiDe 3,8 procent som är muslimer följer Islams lära, vars viktigaste ståndpunkt är att Gud eller den Allsmäktige är en och ska dyrkas ensam. Islams heliga skrift, Koranen, har budskapet att Guds profet, Mohammed, inte instiftade en ny religion utan säger snarare att den berättar om en bekräftelse av alla tidigare profeters budskap till världens folk. Människor förtränger gärna varför de finns på jorden och kompenseras genom att en profet blir tillsänd för att påminna dem om det.

Phuket Travel Guide

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum