Phuket
 


 

 

Thai -Visum

Om du har för avsikt att stanna längre än 90 dagar i Thailand bör du ha ett visum. Detta enligt en ny lag som trädde i kraft 2006. Men är du osäker på reglerna, kontakta den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland. Ditt visum gäller från det datum det utfärdades och framåt, vilket betyder att du inom nittio dagar efter att ha skaffat ditt visum måste besöka landet, annars upphör det att gälla. Det finns även olika former av visum.

Phuket Kata BeachEtt transit visum håller i maximalt 30 dagar och kan inte förlängas. Du kan inte arbeta i Thailand om du innehar ett transit visum. För att få ett sådant kan du kontakta en thailändsk ambassad. Ett turist visum är däremot giltigt under 60 dagar och kan förlängas med maximalt 30 dagar på ett immigrationskontor i Thailand. Kontakta thailändsk ambassad för att ansöka om detta visum. Du kan också på vissa thailändska ambassader ansöka om ett multipel turist visum med så kallat ”multipel entry”, vilket innebär att det är möjligt för dig att åka två eller tre gånger fram över gränsen och tillbaka efter 60 dagar i Thailand.

Första gången du skaffar ett Non-Immigrant visum gäller det för 90 dagar. Det finns ett antal kategorier för detta visum, exempelvis;

  • Business Visa
  • Dependent Visa (gift med en thailändsk medborgare)
  • Diplomatic Visa
  • Expert Visa
  • Investor Visa
  • Mass Media
  • Missionary
  • Teaching

En del av dessa visum kan uppgraderas till ett helt år efter 90 dagar om den sökande har referens och intyg som uppfyller en rad kriterier. Kontakta en thailändsk ambassad för mer information.

Immigrant visum är något endast ett fåtal personer per år beviljas och då endast av Ministry of Interior med tillstånd från Immigration Division of Thailand. Flera intyg måste medfölja en ansökan och dessutom måste den som söker minst haft ett non-Immigrant visum med ett års-status under tre efterföljande år.

En visum resa, också kallad Visa run, används för att förlänga ett befintligt visum, eller för att ansöka om ett nytt. Kan göras till några av Thailands grannländer, Malaysia, Laos, Kambodja, men det går även att flyga till Kina, Taiwan, Singapore eller Australien för att ta några exempel, om du vill kombinera din visa run. 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum