Phuket
 


 

 

Thai dykning

Dykning i Phuket

Thailands vatten är en riktig upplevelse att dyka ner i. Det är ljust och klart med otroliga korallrev och tropiska fiskar att upptäcka. I Phuket, Andaman Sea Bengal, är vattnet klart ända nere på 30 meters djup. Man bör dock vara försiktig med att röra vid bottnen när man dyker, då där kan vara giftiga fiskar.

Dykning i PhuketThailands vatten är ett av världens bästa dykvatten. Nere på tjugo meters djup håller sig temperaturen till trots på 26 grader. Krav för att få dyka i Thailand är att du har simkunnighet och är frisk. Det finns inga direkta faror eller risker med att dyka i de thailändska vattnen utan du får lära dig allt om dykning genom erfarna instruktörer. Kursen du ska göra för att få dykarcertifikat heter PADI Openwater certificat och gäller världen över.

Priserna för dykarkurser varierar beroende på vad som ingår i kursen, men ligger runt cirka 6000-12000 baht. Vill man hellre snorkla finns ett flertal dykarfirmor som ordnar med en sådan utflykt. Då ingår försäkring och transport tillbaka, förutom själva snorklingen.

Ett av de bästa dykställena i världen
-

Phuket är listat bland de tio mest attraktiva dykvattnen i kända dykmagasin.

Att dyka i Andaman Sea är helt outstanding, där finns inte många vatten som slår dessa upplevelser.

Phuket är omgivet med mängder av bra dykställen såsoms Koh Raya, Hin Muang och Koh Yao. Dessa är väldigt snabba och enkla att nå med båt. Här finns många berömda dykställen så missa inte dem

Phuket Liveaboard

-

Där finns väldigt många liveaboards i Phuket som ägs av olika båtföretag. Oftast trafikerar de Phi Phi island och Similan islands. Dessa båtar är väldigt uppskattade av många dykare. Ofta inkluderar priset 1-2 nätters övernattining med tillhörande dykning, utrustning och mat.

Som förväntat har Phuket har ett stort antal dykbutiker. Några av dykbutikerna är bättre än andra så du bör välja noga. En normal dag att dyka i Phuket kostar ca 40-60 USD. Detta pris omfattar all utrustning och 2 dyk vid en av Andamansjön dykplatser.

PADI Dive Certificat i Phuket

-

För de av er som tycker om att dyka under er semester i Thailand men saknar certifikat finns ett utmärkt tillfälle ta ett PADI "open water" certifikat som kostar runt 2-300USD. Givetvis beror priset av vilken dykskola ni vänder er till Placeringen av dyksskolorna spelar en viktig roll i valet av dem, detta medför att ddet är dyrare i Patong än i Chalong till exempel.

Vi rekommenderar alla som skall dyka i Thailand att i första hand se över sin egen privata försäkring istället för att bara lita på den som eventuellt tillhandahålls av dykskolan.

Förteckning över Phuket dykskolor

-

Warm Water Divers Phuket

Denna dykskolan är femstjärning PADI IDC Center.

Vi rekommenderar dessa varmt.

Santana Diving Phuket
En av de äldsta dyksolorna på ön , den är över 25 år gammal 5 stärnig PADI IDC center som organiserar dykningar i Thailand och Burma.


• Ocean Divers Phuket
Ocean Divers är den populäraste dykskolan och är belägen i Patong. Detta företag erbjudervarierande superba dykturer till närliggande vatten. De har även PADI kurser så dyk gärna med dem.

Sunrise Divers Phuket

Sunrise Divers ligger i Karon Beach. Sunrise är bland de mest populära dykskolorna.

Den stora mängd dagliga dykningar utförs garanterar att Sunrise Divers alltid har gott om erfarenhet och kunskap

HTryckkammare i Phuket

=

Phuket har tre moderna övertrycksbehandlingsavdelningar för dykare på ön i händelse av eventuella dykolyckor.

Dessa finns på de platser som anges nedan:

 

Phuket Resor

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum