Phuket
  

Bangkok Sevärdheter

Bang Tao

Bangkok nationalmuseum Nationalmuseet i Bangkok som ligger på Na Pha That Road är ett av sydostasiens största museum med över tusen föremål som ger besökaren en väldigt god inblick i thailändsk historia, konst och kultur.

Det finns även mängder av andra fantastiska byggnader, tempel, palats och pagoder att upptäcka i Thailand. Besöker du Bangkok finns också upplevelser att inspireras av. Här nedanför kan du läsa om några väl värda platser att besöka.

Bangkok tempel

Det äldsta templet i Bangkok är Wat Po, där den vilande buddhan finns med sina dryga 46 meter i längd och 15 meter i höjd finnes. Lagom till solnedgången kan ett annat tempel vara värt ett besök, Wat Arun. Vill man njuta av lugnet i tempelträdgården kan man ta färjan från Tha Thien. En kontrast mot det övriga tempot i staden erhålls och man får upptäcka andra miljöer.

Flytande marknaden

Vid Damnoen Saduak, cirka 10 mil från Bangkok finns den Flytande marknaden. Den är som bäst tidigt på morgonen då kvinnor i stråhattar ses runtomkring och båtar är fyllda med grönsaker och frukt. Ett annat trevligt och billigt nöje är att ta sig en tur på Chao Phraya-floden. Då får man ta Chao Phraya Express norrut till Tha Phibun Songkhram (Nonthaburi). Flytande marknadenTuren bjuder förutom på fina vyer av staden och flodlivet, ett besök på den lokala marknaden i Nonthaburi där man kan fynda både det ena och det andra. 

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum