Phuket
 


 

 

Thai -Historia

Thai-folket har sitt ursprung från sitt tidigare hemland, nuvarande södra Kina till sydöstra Asien, runt 900-talet f.Kr. Därifrån utvandrade de för att grunda sina egna länder med början i kungariket Sukhothai och sedan Ayutthaya. Innan utvandringen styrdes Thailand av kungariken ur folken mon, khmerer och malajer. Länderna som grundades i Sukhothai och Ayutthaya började föra krig mot varandra och var under ständigt hot av khmererna, Burma och Vietnam.

Phuket Kata BeachThailand räknar grundandet av sin nation på 1200-talet. Hotet från europeiska kolonialmakter kom långt senare, på 1800- och början av 1900 talen. Som enda sydostasiatiska nation överlevde dock Thailand och undslapp därigenom kolonialstyre. 1932 avskaffades absolut monarki och Thailand genomlevde nästan 60 år av permanent militärdiktatur innan demokrati infördes i landet.

Definitionen av landets politiska struktur kännetecknades som en kamp och vanns slutligen av generalen och kungen Prem Tinsulanonda. Han var den som förordade en demokratisk stadsbildning. Vägen till demokratin och övergången från militärt till civilt styre var dock kantad av både svårigheter, blodspill och bakslag.

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum