Phuket
 

 

Thai -Etikett

thai

Thai -EtikettDet är viktigt att respektera thailändarnas seder och sociala regler. Visserligen är thailändare ett förstående, förlåtande och vänligt folk, men de är mycket mer konservativa än de flesta andra västerlänningar vad gäller klädsel, religion, sexualitet och socialt umgänge. Genom att ha detta klart för sig kan generande situationer och missförstånd undvikas.


Vad gäller klädsel kan sägas att alltför avslöjande kläder, så som korta kjolar eller shorts är motbjudande för det thailändska folket. Ska man besök tempel måste till exempel långbyxor eller lång kjol eller klänning bäras och i både tempel och vanliga hem skall skor tas av innan man gå in. Värt att komma ihåg är också att munkar inte får beröras av kvinnor.

Det finns också små regler för hur kroppen ska föras. Huvudet är det som sitter högst och är därmed också det främsta och mest vördnadsfulla. Därför bör man undvika att beröra det. Fötterna, som sitter längst ner på kroppsskalan, bör inte användas för att peka på något med själva foten eller riktas mot någon. Att över huvud taget röra vid thailändare ska undvikas då det uppfattas som allt för intimt och inkräktande på den personliga integriteten. Ska du äta och sitta vid ett matbord, tänk på att inte snyta dig vid bordet eller slicka dig om fingrarna. Maten ska ätas med höger hand.

Vacation PhuketNär thailändare hälsar på varandra tar de inte tag i varandras händer i ett handslag utan de höjer händerna i en gest kallad ”Wai”. Handflatorna förs samman med varandra och hålls framför ansiktet medan en lätt bugning sker. Händerna höjs eller sänks beroende på vem man hälsar på. Thailändare ses också främst alltid le, vilket kan vara svårt för främmande kulturer att alltid tolka korrekt, då ett leende kan vara både ilsket, rasande, vänligt, osäkert, irriterat och glatt. Kan vara värt att tänka på 

 

Thai Guide
Thai Hotell
Aktiviteter
Akvarium
Dykning
Golf
Festivaler
Massage
Shopping
Bangkok
Go-Go Barer
Diskotek
Kvarter
Museum
Restauranger
Sevärdheter
Tempel
Thaiboxning
Varuhus
Fakta
Ekonomi
Etikett
Geografi
Historia
Monarki
Mat
Politik
Religion
Transporter
Visum